02 January 2007

Dziesmai “Vieglāk” tapis videoklips!

|
0 Comment
|

de_facto

“Vieglāk” videoklipa stāsts šoreiz ir netipisks un pilnīgi atšķirīgs no tā, ko līdz šim esam redzējuši Latvijā veidotajos videoklipos. Nav ne skaista mīlas stāsta, ne drāmas ne inscenētu notikumu. “Vieglāk” ir ainas no mūsu dzīves, dokumentāli, ziņās fiksēti notikumi, kuri vairāk vai mazāk ir izraisījuši sabiedrības rezonansi un vēlmi notikumu galvenajiem varoņiem ieteikt teksta fragmentu no dziesmas :”Ņem to visu vieglāk!” . Klips ir tapis sadarbībā ar raidījuma “De Facto” veidotājiem, kā arī moderatoriem Ilzi Jaunalksni un Jāni Krēvicu, kuri paši arī būs kļuvuši par klipa dalībniekiem.

“Ideja par šāda klipa veidošanu man dzima brīdī, kad studijā rakstīju šo dziesmu. Tāds mūzikas video Latvijā vēl nav bijis un atšķirībā no ziņu pārraidēm, šie notikumi dziesmas pavadībā dzīvos ilgāk un būs sava veida dokumentāla liecība par konkrētām problēmām un notikumiem kādā laika posmā.”, skaidro Lauris, piebilstot, ka kopā ar klipa veidotājiem bijis ļoti grūti atlasīt un nepilnās 4 minūtēs ielikt tos dokumentālos stāstus, kuru varoņiem mēs patiešām varētu ieteikt ņemt to visu vieglāk. “Bieži vien mēs uztraucamies un stresojam par lietām un notikumiem pārāk daudz un reizēm pat nevajadzīgi, jo patiesībā mēs tur neko nevaram mainīt, izņemot attieksmi un dzīvot mierīgi tālāk”, piebilst mūziķis, sakot , ka arī pozitīvie piemēri, jeb pēc dziesma teksta “supervaroņi” tiks parādīti.

Video klipa režisore ir Aija Strazdiņa, ar kuru Lauris Reiniks jau ir sadarbojies veidojot klipus dziesmām “Es Tev Apmulsis”, “Es Neesmu Neprātīgs” un “And You Came”. Operators Uvis Burjāns (“Es Tev Apmulsis”).

Noskaties “Vieglāk” videoklipu šeit!

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)