30 August 2013
Lauris Luisa Liepa-FINAL

Igaunijā un Lietuvā iznāk Laura Reinika Īrijas Eirodziesma

|
0 Comment
|

Pirms došanās radošajā atvaļinājumā uz ASV, Lauris Reiniks saviem klausītājiem Igaunijā un Lietuva piedāvā trīs jaunumus. Pirms nedēļās ar panākumiem iznāca Laura aktuālā singla “Stāsti man” lietuviešu versija “Tavęs nepamirštu”, bet šonedēļ klajā nākušas dziesmas “I Wish I Could Pretend” lietuviešu un igauņu versijas – ar šo skaņdarbu Lauris ieguva 2. vietu 2009. gada Īrijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

Latviešu klausītājiem šī dziesma zināma kā Kristīnas Zaharovas izpildītā “Kaut es spētu izlikties”, kas 2010.gadā iekļuva Muzikālās Bankas gada vērtīgāko dziesmu finālā.Igauņu versijā to dzied Luisa Värk ar nosaukumu “Palun pöördu tagasi” , bet lietuviski dziesmas nosaukums ir “Akimirkai trumpai” un to izpilda Liepa Mondeikaite. Ar abām populārajām kaimiņvalstu dziedātājām Lauris Reiniks jau iepriekš sadziedājies duetos “Pasakā” un “Es esmu tev dzīslās”.

LNT raidījumam “Labvakar, Latvija” abas solistes atzina, ka līdzīgi kā citām Reinika dziesmām, arī šai varētu būt lieli panākumi. “Lauris un viņa dziesmas Igaunijā ir ļoti populāras un daudz skan radio. Cilvēki vēlas Lauri redzēt koncertos. Patiesībā Igaunijā tas ir unikāli un es nezinu citus Baltijas māksliniekus, kuri dzied kopā”, stāsta Luisa

Liepa Mondeikaite atklāja, ka bijusi laimīga, kad Lauris atkal piedāvājis sadarboties: “Es domāju, ka lietuviešiem ļoti patiks šī dziesma, jo cilvēki Laura dziesmas vienkārši mīl. Viņš ir lielisks mākslinieks, dziesmu autors un apbrīnojama personība.”

Pats Reiniks atzīst, ka ir ārkārtīgi patīkami ieiet jaunā radošā fāzē, producējot savus veiksmīgākos darbus, kurus nu izpilda kāds cits kaimiņvalstu mākslinieks. “Luisas izpildījumā dziesma skan ļoti igauniski, Liepai ļoti lietuviski, bet abas versijas sanāca patiešām labas. Acīmredzot, laba melodija skan labi jebkurā valodā. Man patīk sadarboties ar talantīgiem un vienkārši labiem cilvēkiem, kurus vieno kopīgs mērķis, šajā gadījumā – veidot muzikālus tiltus starp Baltijas valstīm. “

Dziesmu video versijas tika filmētas Rīgā un sižetiski tās turpina Itālijā filmētos “Apkabink dar” un “Kerleval kaljul” video stāstus, ko Lauris izdzīvoja ar Luisu un Liepu. Video režisore ir Aija Strazdiņa, operatori – Uvis Burjāns un Jānis Saļms.

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)