12 June 2019

Lauris Reiniks aicina “Izvēdināt galvu”, ieskaņo Simbu filmā “Karalis lauva”

Šonedēļ mūziķis Lauris Reiniks Latvijas radiostacijas iepazīstina un klausītāju vērtējumam nodod savu jauno vasaras dziesmu “Izvēdināt galvu”. Mūzikas autors ir pats Lauris, bet tekstu Reiniks radīja kopā ar Guntaru Raču.

Dziesma ir kā vēstījums visiem neaizmirst padomāt par sevi un censties atrast laiku sevis atjaunošanai. “Mēs bieži esam pārkrāvušies ar darbiem, par ilgu kaut kur aizsēdējušies vai vienkārši esam tur, kur mums nav jābūt. Lēnām izdegam un ne pie kā laba tas parasti nenoved. Tāpēc ir svarīgi saprast to brīdi, kad nobremzēt un pateikt sev: “Viss, pietiek, man vajag laiku sev”, jeb, kā dziesmā skan: “Viss, čau, manis te vairs nav! Man vajag izvēdināt galvu!” , stāsta Lauris.

Interesanti, ka ideja par šo dziesmu Laurim ienāca prātā dušā, kad mūziķis pats bija “pārkaršanas” posmā, bet klausītāji jautāja, kad būs jauna dziesma. Lauris cer, ka šovasar cilvēki patiešām atradīs laiku un viedu, kā izvēdināt galvas, dejos un priecāsies šīs dziesmas pavadībā.

Jāpiebilst, ka kompozīcija “Izvēdināt galvu” ir tapusi sadarbībā ar Aldi Zaļūksni (Midis), ar kuru ir tapušas vairākas Laura Reinika dziesmas Zelta Mikrofonu un Zelta disku ieguvušajā albumā “Es skrienu”. “Ir prieks atkal sadarboties ar Midi, jo viņš lieliski spēj apvienot mūsdienīgo ar vieglu tautisko piesitienu! Man šajā dziesmā bija tieši tas vajadzīgs”, skaidro Lauris. Kā ierasts, arī šī dziesma ir ierakstīta lietuviešu (“Išvėdinti galvą”) un igauņu (“Lendame koos”) valodās.

Paralēli mūziķis turpina filmēties filmas “Jaungada taksometrs” 2.daļā, kas uz kino ekrāniem gaidāma 2019.gada nogalē. Savukārt jūlija vidū uz kino ekrāniem visā pasaulē nonāks jaunā Disney filmu studijas filma “Karalis Lauva” (The Lion King). Lauris Reiniks ir priecīgs un pagodināts, ka tika izvēlēts kā lauvas Simbas runājošā un dziedošā balss latviešu valodā.The_Lion_King_Latvia_Simba_Lauris_Reiniks

KARALIS LAUVA – SIMBA UN NALA

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)