11 September 2010
AsBegu_LaurisReiniks

Lauris Reiniks iedzied “Es Skrienu” arī lietuviešu valodā!

|
0 Comment
|

doremi_download_button_LV

Lauris Reiniks nesen pārsteidza Igauniju iedziedot savu vasaras hitu “Es Skrienu” igauniski ar nosaukumu “Ma jooksen”, kas strauji gūst panākumus arī kaimiņzemē. Lauris neapstājas un arī Lietuvas klausītājiem sarūpējis  pārsteigumu. Ierakstu kompānija “Mikrofona Ieraksti” Lietuvas radio stacijām un TV nosūtījusi Laura šīs vasaras Latvijas super hitu “Es skrienu”, ko viņš ir iedziedājis lietuviešu valodā ar nosaukumu “Aš Bėgu“.

Dziesmu lietuviešu valodā atdzejoja lietuviešu scenārists Justinas Jankevičius, kurš konsultēja Lauri studijā koriģējot akcentu. Kopā ar dziesmu, lietuvas publikai tiek piedāvāts arī “Aš Bėgu” videoklips. Videoklipa dublāžā piedalījās Rīgas lietuviešu vidusskolas audzēkņi Monika Bleikša un Jānis Strēlnieks.

”Mums ar Lietuvu ir daudz kas kopīgs un arī šī dziesma un video, manuprāt, būs viegli saprotama jebkuram cilvēkam arī Lietuvā. Tā ir īsti vasarīga un pozitīva dziesma, kuru man bija izaicinājums un patīkams piedzīvojums iedziedāt lietuviski. Es ceru, ka cilvēkiem Lietuvā tā patiks un viņi dejos tāpat kā latvieši. Mūsu valodas ir līdzīgas, bet es neesmu lietuvietis, tāpēc droši vien, manu akcentu varēs saklausīt. Es ļoti centos, un ceru, ka cilvēki nebūs pārāk kritiski pret to ”, stāsta Lauris.

Lauris kā šovu vadītājs ir vairākkārt strādājis ar lietuviešu TV producentiem no kompānijas “just.tv”, kas Latvijā veido populārus TV šovus kanālam “TV3 Latvija”.

No Lietuviešu mūziķiem Lauris ir labi pazīstams ar Amberlife un Viktorija Perminaitė, ar kuriem mūziķi ir kopā atpūtušies Rīgā, Latvijā, bet Lietuvā Lauris pēdējo reizi bija, kad viesojās un dejoja Lietuvas LNK televīzijas šovā “Šok su žvaigžde” (Dejo ar zvaigzni) kā Latvijas 1.sezonas uzvarētājs.
Lauris atceras, ka bērnībā viņam ļoti patika braukt kopā ar vecākiem uz Lietuvu, kur vienmēr tika pirkts saldējums, desas un benzīns. Akmene un Žagare bija tuvākās pilsētas viņa dzimtajai vietai Tērvetei, tāpēc tās Lauris atceras joprojām.

Lūk arī klips un dziesma ““Aš Bėgu:

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)